Exemple de lanturi trofice intr-o padure

Consumator dintr-o viata intermédiara, urmatoarea Veriga fiind constituita DIN diferiti paraziti la OM (viermi paraziti, tantari). Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de Referate en ligne din Romania. Unele organisme apartin unui singur nivel trofic) plantele autotrofe, animale fitofage, animale zoofage si animale parasite). Dupa timpul de activitate al diferitor specii, lanturile trofice sunt diurne si nocturne. Numarul nivelurilor trofice este redus (CEL mult Cinci) datorita, in primul rand, pierderilor de Energie transferata de la un nivel trofic la altul. Lanțul trofic mai poate fi definit ca o Unitate trofodinamică de transformare și circulație a hranei, în Care substanța organică circulă de la o espèce la Alta Într-un singur sens. Dupa tipul de écosystème, lanturile trofice pot fi terestre si acvatice. Catégorie II. Consumatorii sunt animalele heterotrofe; acestia consuma substante organique produse de plante verzi pe care le transforma in substante PROPRII. Este o Unitate funcțională de transformare a substanței și de Transfer de Energie, alcătuită dintr-un șir de specii, pornind de la o bază trofică și sfârșind cu un răpitor de vârf sau un ultrahiperparazit. Relatii trofice in écosystème e. Consumatori cuaternari (de ordinul 4)-animalele Care se hranesc cu Consumatori tertiaire (de exemplu, Parazitii pasarilor rapitoare mari).

Intr-un écosystème, lanturile trofice nu sunt isolat unele de altele. Aceasta productie de substanta Organica taiate Elementul de Baza in Nutricia majoritatii Organismelor; de aceea, plantele verzi se numesc producatori. Nivelurile trofice Poarta numele categoriilor trofice (de exemplu, plantele de Grau formeaza Decker Producatorilor, soarecii de camp-Decker inalt PRIMARI). EA se numeste retea Trofica. Retelele trofice dintr-écosystème des Nations Unies vin in contact cu ecositemele vecine (de exemplu, reteaua Trofica a unei pajisti de Campi SIC EA a unei manoculturi). Organismele Care apartin aceleiasi catégorii trofice, deci au aceeasi functie Trofica Poarta numele de nivel trofic. Majoritatea Organismelor, Cu exceptia celor autotrofe, traiesc unele pe seama Altora fiind Consumatori, Dar in acelasi timp sunt si Hrana pentru Alte organisme. El este consecinta relatiilor trofice Care se stabilesc intre indizii nivelulilor trofice successif. Dupa timpul de activitate al diferitor specii, lanturile trofice sunt diurne si nocturne. El este consecinta relatiilor trofice Care se stabilesc intre indizii nivelulilor trofice successif. Intr-un écosystème, lanturile trofice nu sunt isolat unele de altele.

Intr-o retea Trofica circulatia substantei nu este liniara ca intr-un lant trofic, ci décrire un ciclu trofic, in care toate lanturile trofice se a légèrement si se reunsesc prin descompunatori dupa Schema: substante anorganice-> producatori (P)-> Consumatori fitofagi (C1)-> Consumatori zoofagi (C2, C3)-> Descompunatori (D)-> Substante anorganice. Cresterea consumului de Energies pre capatul lantului trofic (animalele zoofage consuma mai multa Energie pentru a obtine Prada decat animalele fitofage, iar acestea, consuma mai multa Energie decat producatorii). Numarul verigilor intr-un lant trofic este variabil; frecvent sunt 3-5 verigi, Rarori ajungand la un numar mai mare. Intre vietuitoarele Care alcatuiesc biocenoza unui écosystème se stabilesc diferite relatii dintre Care cele mai importante sunt relatiile de nutritie. Nu toata Hrana (substanta) dintr-o Veriga Trofica este transferata la Veriga urmatoare; o parte este neutilizabila, Alta parte nesimilanta, iar alta parte se pierde prin respiratie. Asezand organismele in Linie, in ordinea in care sunt mancate unele de altele se obtin un lant in care Hrana circula intr-un singur sens.