Exemple de obiective smart in vanzari

Apoi, va trebui să atașați un numar și o Unitate de măsură (cum ar fi dolari, dolari PE vânzare, numar de clienți Noi etc. Cum indicatorii sunt legați de obiective, însă trebuie să refletent o imagine reală a gradului de atingere a acestora, este normal Deci să apară Prasica de concept. Scopul ar trebui să se rapг © der la problema afacerii. Nu este însă obligatoriu ca un obiectiv să răspundă, în mod obligatoriu, la toate întrebările de mai sus în același timp. Chris are nevoie de echipa de vânzări pentru a Pune în aplicare Obiectivul de afaceri, fiecare Membru al echipei poate CREA, de asemenea, propriile obiective. Chris dorește să våda îmbunătățiri în Termen de Două Luni după ce echipa de vânzări completează noua Formare. Obiectivele impuse pot avea consecințe nedorite. Aceste caracteristici sunt următoarele: S – spécifique; M – măsurabil; A – (de) atins/abordabil; R – pertinent; T-încadrat în timp. Management nu inseamna sa Scoti ideile DIN capetele unor Gulere Albe si sa le Pui in mainile ascultatoare ale unor Gulere Albastre. Corect ar fi: “cresterea profitului Cu 15% pana la sfarsitul anului. Multumesc anticiper! Felicitari. Obiectiv concret: “trebuie sa Marim profitul firmei Cu 15%! Ne dorim cresterea profitului firmei Cu 15% pentru a dispune de mai multi bani pentru: cresterea salariilor, investirea Lor in Alte proiecte, etc. El mai poate fi acordat, daca este reglementat printr-un CCM aplicabil Organizatiei DVS.

In cazul in care nu stiti unele raspunsuri, cereti suportul sefului de Departament. Multumesc! Spécifique – furnizeaza informatii despre caracteristicile specifice unui anumit obiectiv. DIN păcate, acest GEN de pitch-URI încă mai primesc aprobarea managementului. Un client Care acum te réfuza sau te Amana la Nesfarsit poate fi, mai devreme sau mai tarziu, un client care-ti “face curte” cu scopul de a cumpara de la tine. Responsabilitatea MEA ar fi doar sa dezvolt Instrumentul potrivit pe care sa-l Pun in mainile angajatilor si managerilor. Niciodata nu froid singur Florin! Relevanta obiectivului se evalueaza in raport cu acest obiectiv mai General. Procesul pare compliat Dar in Realitate, bine reglementat, devine simplu si usor de aplicat. Sunt vagi şi intangible bile. Dar, PE Termen Lung, ineficiența setării acestui pointe de obiective va ieşi la iveală. Desi la o prima vedere pare mai Comod si eficient, mizand doar pe “competenta si experienta” managerilor risipim o resursa valoroasa: Creierele subordonatilor.

Pentru a verifica Dacă un obiectiv este sau nu specific, utilizați întrebări precum: – Cine? Chris dorește să se concentreze în mod Special PE creșterea numărului de vânzări PE Lună. Scopul Individual al lui Pat sa concentrati PE asumarea unui ROL în dezvoltarea formării și Învăţarea mai mult despre clienţi și despre problemele Lor.